Nincs termék a kosárban.

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek

Általános információ

Szolgáltatásunkat belföldi Vásárlók részére hoztuk létre. Szerződéskötés csak magyar nyelven jöhet létre. A megrendelés leadása a cipoaruhaz.com internetes web áruházban kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a http://www.cipoaruhaz.com webcímen. Telefonon, faxon, e-mailben, levélben leadott rendeléseket a szolgáltató nem fogad el.

A web áruházban feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák.

Szállítási módok:

Személyes átvétel üzleteinkben

Kiszállítás

A kiszállítást (annak választása esetén) a MPL futárszolgálat végzi. Ha nem akarja egész nap a futárt várni, és a munkahelyére sem szeretné kérni, kérje PostaPontra a csomagot.

Ha PostaPontra, Mol PostaPontra, vagy Csomagautomatába kéri a kiszállítást, a PostaPont nevét és címét a Postázási cím ill. a megjegyzés rovatba írja be.(Itt kiválaszthatja : www.postapont.hu)

A megrendelés visszaigazolását követően 3 munkanapon belül házhoz szállítjuk a terméket.

Kiszállítási költség az ország bármely területére 35.000 Ft alatt egységesen 1.200,- Ft költséggel történik, amely csak részben tartalmazza a szállítás – és csomagolás díját, a fennmaradó részt cégünk vállalja át. 35.000 Ft-nál magasabb összegű vásárlás esetén a szállítási költséget az Edinamárk-Cipő Kft. viseli.

Méretcsere esetén egységártól függetlenül a második postázás egységesen 1.200,- Ft, mely a vásárlót terheli.

Személyes átvétel esetén ingyenes.

A megrendelt terméket két munkanapig (48 óra) tudjuk tartani!

A megrendelt termékeket személyesen átveheti az alábbi üzletünkben:

1102.Budapest, Kőrösi Csoma S. út 6/B 

Nyitva tartás: H-P 10-18 óráig Szo:9-13 óráig

Fizetési módok:

 • készpénzben (utánvéttel, vagy helyszíni kifizetéssel)

Készpénzes fizetésre utánvét formájában is van lehetőség. Ez esetben a szállítást végző futárnak kell az áru ellenértékét kifizetni.

 • átutalással Edinamárk-Cipő Kft. (OTP 11710002-21096758-00000000)

Amennyiben nem készpénzes fizetési módot választ a termékek postázását, csak a fizetési tranzakció lezárását követően kezdjük meg.

A webáruház nincs online kapcsolatban a raktárunkkal, az árukészletet több helyen is értékesítjük, ezért a megrendelés csak akkor válik véglegessé, ha az áru meglétéről e-mailben értesítjük a Vevőt.

A termék visszaküldése esetén a postázási költség a vevőt terheli.

Például: Nem megfelelő méretválasztás,

Minőségi kifogás,

Nem megfelelő modellválasztás

Elállás

Helytelen csomagvisszaküldés

Kérjük fokozottan ügyeljen a cipős dobozok sértetlenségének megőrzésére! Amennyiben azok nem megfelelő állapotban – piszkosan, ragasztósan, sérült felirattal – érkeznek vissza cégünkhöz, vagy a Posta futárszolgálat címkéje közvetlenül, egyéb csomagoló anyag nélkül, a dobozokra van felragasztva, úgy fenntartjuk a jogot, hogy a Vásárlótól az okozott kárért 1.000,- Ft-ot levonjunk.

Utánvéttel visszaküldött csomagot soha nem veszünk át.

Fenntartjuk a jogot arra, hogy bizonyos esetekben a kiszállítást megtagadjuk, erről azonban az érintettek külön tájékoztatást kapnak.

Távszerződés

A szerződés tárgya a www.cipoaruhaz.com web áruházban található összes árucikk. Az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon ismerheti meg. A web áruházban található termékek adatai a megrendelés időpontjában érvényesek. Újabb ugyanazon termékre vonatkozó, de későbbi időpontban történő megrendelés esetén, az adatok változhatnak. A web áruházban található ajánlatok az adott időpontban hatályosak.

A megrendelőlap kitöltésével, elküldésével és annak az “Edinamárk-Cipő Kft” e-mail által történő visszaigazolásával a 45/2014. Kormányrendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre az Edinamárk-Cipő Kft. mint Szolgáltató, valamint a Megrendelő, mint Vevő között az alábbi feltételek szerint:

Amennyiben a Vevő a vásárlás során házhoz szállítást kért, a Szolgáltató köteles a kiválasztott fizetési módnak megfelelően – vagy utánvétellel, vagy az átutalást követően – a Vevő által a megrendelőlapon kiválasztott terméke(ke)t az azon megjelölt szállítási címre eljuttatni!

Ha a Vevő személyes átvételt jelöl meg a vásárlás során, Szolgáltató köteles az általa biztosított üzlethelyiségben a termékeket Vevőnek átadni.

Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy a Szolgáltató köteles haladéktalanul e-mail vagy telefon útján felvenni a kapcsolatot Vevővel a továbbiak egyeztetése érdekében, ez esetben a távszerződés a Felek között nem jön létre.

Vevő köteles az általa feladott Megrendelőlapon megjelölt és a Szolgáltató által a megadott címre kiszállíttatott termékeket átvenni, a Szolgáltató által küldött visszaigazoláson feltüntetett vételárat – mely a termékek csomagolási és szállítási költségeit is tartalmazza – Szolgáltató részére az általa kiválasztott módon megfizetni.

Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. Korm. számú rendelet szabályai az irányadóak.

A web áruház használatának segítségével létrejövő szerződések nyelve a magyar, az ily módon kötött szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, és azokat az Edinamárk-Cipő Kft nem iktatja.

Elállás

A fogyasztókra vonatkozó jogokat a 45/2014. (II. 5.) Korm. rendelet szabályozza, összefoglalva:

A fogyasztót elállási jog illeti meg. Az elállási jog a termék átvételét követően, vagy szolgáltatás esetén a szerződéskötést követően 14 naptári napon belül gyakorolható. A fogyasztó az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszajuttatni az árut a kereskedőnek, a termék eredeti csomagolásában az eredeti számlával együtt. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül szolgáltató részére. A vásárló az esetben állhat el a vásárlástól anyagi következmények nélkül, ha a terméket eredeti állapotban vissza tudja szolgáltatni. (Az eredeti állapot a termék gyári csomagolására is vonatkozik.) Abban az esetben ha a terméket a vevő használatba vette és nem tudja sérülésmentesen cégünk részére visszajuttatni, nem vállaljuk a termék visszavásárlását. A termék tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges mértékű kipróbálást meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért a vásárló felelősséggel tartozik cégünknek. Az áru ellenértékét az Edinamárk-Cipő Kft köteles 14 napon belül visszaszolgáltatni, a termék visszaszállításának a költségét a vevő köteles ez esetben állni. A termék visszaküldésének költségén túl fogyasztót az elállás kapcsán semmilyen más költség nem terheli.

Az elállási nyilatkozatot ide kattintva elérheti:

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

Az elállás történhet:

személyesen szóban az alábbi címen:

1102.Budapest, Kőrösi Csoma S. út 6/B Kedden és Csütörtökön 10-18 óráig

vagy e-mailben: rendeles@cipoaruhaz.com

Garancia/ Szavatosság

Garancia és szavatosság tekintetében az általunk forgalmazott cipőkre a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben és a mindenkor hatályos Polgári Törvénykönyvben foglaltak az irányadóak. Termékeinkre hat hónap/két év kellék- vagy termékszavatossági igény érvényesíthető. Az első hat hónap során vitás esetben a szakértői vélemény költségei a kereskedőt, a továbbiak során a Vevőt terhelik.

A hibás termék visszajuttatásának költsége minden esetben a Vevőt terheli. Utánvéttel, vagy portósan feladott csomagot soha nem veszünk át.

A rendeletnek megfelelően, a javítható hibát szakműhelyben, a saját költségünkön megjavíttatjuk és a terméket a legrövidebb időn belül a vásárló részére visszajuttatjuk.

Nem javítható hiba esetén a vásárló döntésének függvényében, a hibás terméket kicseréljük, vagy visszafizetjük a termék vételárát.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az alábbiak a SZAVATOSSÁGI JOGOK ELVESZTÉSÉVEL JÁRNAK:

– nem rendeltetés szerű használat,

– a szakszerű tisztítás, ápolás hiánya,

– az esetlegesen felfedezett hibák (rejtett anyag, vagy gyártási hiba) legfeljebb két hónapon túli jelzése,

– sérülés, vagy erőszakos külső behatás, rongálás,

– házilagos javítás.

A lábbeli használhatóságával, rendeltetésével, tisztításával és ápolásával kapcsolatos tájékoztatót minden esetben mellékelünk a cipő csomagolásában.

Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön az Edinamárk-Cipő Kft hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.

Abban az esetben, ha a hiba nem javítható

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Adunk Rád Kft vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék, gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Rövidebben:

Garancia és szavatosság tekintetében az általunk forgalmazott cipőkre a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben és a mindenkor hatályos Polgári Törvénykönyvben foglaltak az irányadóak. Termékeinkre hat hónap/két év kellék- vagy termékszavatossági igény érvényesíthető. Az első hat hónap során vitás esetben a szakértői vélemény költségei a kereskedőt, a továbbiak során a Vevőt terhelik.

A hibás termék visszajuttatásának költsége minden esetben a Vevőt terheli. Utánvéttel, vagy portósan feladott csomagot soha nem veszünk át.

A rendeletnek megfelelően, a javítható hibát szakműhelyben, a saját költségünkön megjavíttatjuk és a terméket a legrövidebb időn belül a vásárló részére visszajuttatjuk.

Nem javítható hiba esetén a vásárló döntésének függvényében, a hibás terméket kicseréljük, vagy visszafizetjük a termék vételárát.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az alábbiak a SZAVATOSSÁGI JOGOK ELVESZTÉSÉVEL JÁRNAK:

– nem rendeltetés szerű használat,

– a szakszerű tisztítás, ápolás hiánya,

– az esetlegesen felfedezett hibák (rejtett anyag, vagy gyártási hiba) legfeljebb két hónapon túli jelzése

– sérülés, vagy erőszakos külső behatás, rongálás,

– házilagos javítás

A lábbeli használhatóságával, rendeltetésével, tisztításával és ápolásával kapcsolatos tájékoztatót minden esetben mellékelünk a cipő csomagolásában.

Panaszügyintézés helye (1997.évi CLV törvény rendelkezései alapján):

 • telefonon: 06.1.9505821

 • személyesen szóban: 1102.Budapest, Kőrösi Csoma S. út 6/B – Kedden és Csütörtökön 10-18 óráig

 • e-mailben: rendeles@cipoaruhaz.com

Kellemes vásárlást kívánunk webáruházunkban!

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Adatkezelési Tájékoztató

Az Edinamárk-Cipő Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) a www.cipoaruhaz.com weboldal (a továbbiakban: Honlap) üzemeltetése során a Honlapra látogatók és a Honlapon vásárlók (a továbbiakban Érintett) adatait kezeli.

Az adatok kezelésével összefüggésben a Szolgáltató ezúton tájékoztatja az Érintetteket a Honlapon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, valamint az érintettek jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

Az Érintett a Honlap használatával elfogadja az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárul az alábbiakban meghatározott adatkezelésekhez.

Az Érintett, a Honlap használatával elfogadja az alábbiakat, és hozzájárul az alábbiakban meghatározott adatkezelésekhez.

1.    Definíciók

a.    Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;
b.    Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
c.    Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;
d.    Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
e.    Adatkezelő (Szolgáltató): az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet – jelen esetben az Adatkezelő -, aki, vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
f.    Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
g.    Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
h.    Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – adatok feldolgozását végzi;
i.    Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
j.    Nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
k.    Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
l.    Adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
m.    Adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
n.    Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

2.    Adatkezelés célja

A Szolgáltató adatkezelésének célja a Honlap látogatóinak azonosítása, a Honlapon keresztül elérhető szolgáltatások igénybevétele során, a megrendelések teljesítése, házhozszállítása, a megrendelés teljesítés megfelelőségének dokumentálása, ellenőrzése, a számlázás lehetővé tétele és a a létrejött szerződések bizonyítása.

A Szolgáltató a megadott személyes adatokat a fent meghatározott céloktól eltérő célokra nem használja, illetve használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása – hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel – az Érintett előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges.

Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat a Szolgáltató az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről az Érintettet tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

3.    Adatkezelés jogalapja

A Szolgáltató általi adatkezelésekre az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info.tv.) 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint az Érintett önkéntes hozzájárulása alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján kerül sor.

Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy, Érintett, szerződő felel. Bármely Érintett e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt az Érintettet terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

4.    Szolgáltató mint adatkezelő megnevezése

Cégnév / Név:    Edinamárk-Cipő Kft.
Székhely:   1102.Budapest, Kőrösi Csoma S. út 6/b
Telefon:    +36 1 950-5821
E-mail:     rendeles@cipoaruhaz.com
Adószám:    12249109-2-42
Cégjegyzék szám:    01-09-569000

Bejegyző bíróság:    Fővárosi Bíróság, mint cégbíróság

 1. Az adatkezelés időtartamaA regisztráció során kötelezően megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat kérelemre történő törléséig tart. A regisztráció törlésére bármikor, a törlési kérelem elküldését követően kerülhet sor. Ez esetben az adatok törlésének határideje a kérelem beérkezését követ 5 munkanap.A regisztráció nélküli megrendelés esetén, az ilyen módon megadott adatok kezelés a megrendelés teljesítéséig tart. A megrendelés teljesítését követőn a Szolgáltató törli az Érintett adatait rendszeréből.Hírlevél esetében a Szolgáltató, mindaddig kezeli az Érintett hírlevél feliratkozás során rögzített adatait, ameddig az Érintett a hírlevélről le ne iratkozik a hírlevél alján található „Leiratkozás” gombra kattintva vagy nem kéri a levételét a hírlevélre feliratkozók listájából emailben vagy postai úton. Leiratkozás esetén a Szolgáltató 5 munkanapon belül törli az Érintett adatait a rendszeréből.A naplózott adatokat a rendszer – az utolsó látogatás dátumának kivételével, amelyet automatikusan felülír – a naplózás időpontjától számított 6 hónapig tárolja.Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Honlapon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.6.     A kezelt személyes adatok köre6.1.    Regisztrációs/ regisztráció nélküli megrendelés során megadott adatokA Honlapon történő vásárlás feltétele a regisztráció, melynek során az Érintettnek kötelezően meg kell adnia alábbi adatokat:A „Személyes adatok” menüpont alatt
  •    Vezeték név
  •    Keresztnév
  •    Email cím
  •    Telefonszám

  A „Cím adatok” menüpont alatt
  •    Város
  •    Irányítószám
  •    Cím

  6.2.    Technikai adatok

  Az Érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket a Szolgáltató rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Ezek különösen a látogatás dátuma és időpontja, az Érintett számítógépének IP címe, böngészőjének típusa, a megtekintett és az előzőleg látogatott weboldal címe.
  Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az Érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag a Szolgáltató fér hozzá.

  Szolgáltató rendszere az Érintettek aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze az Érintett által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

  A Honlap html kódja a Szolgáltatótól független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmazhat. E hivatkozások szolgáltatói az ő szerverükre történő közvetlen kapcsolódás miatt felhasználói adatokat képesek gyűjteni.

  Külső szerverek segítik a Honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani az Érintett részére.
  Elérhetőségük: www.google.com/analytics/

  7.    Az adatokat megismerő személyek köre, adattovábbítás, adatfeldolgozás

  Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személy(ek) részére nem adják át.
  A megrendelések teljesítése, kiszállítása körében Szolgáltató adatfeldolgozót (pl. könyvelő) vesz igénybe. Szolgáltató az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

  Adatfeldolgozó megnevezése:

  Név: Magyar Posta Zrt.
  Székhely: 1138. Budapest, Dunavirág u. 2-6.
  Tevékenység:   MPL csomagszállitás

  Tárhely szolgáltató adatai:
  Név:    AB Plusz Bt.
  Székhely: 2049. Diósd, IV. Béla király u. 48.
  E-mail: abplusz@abplusz.hu

  A fentieken túl az Érintettre vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben kötelezően meghatározott esetben, illetve az Érintett hozzájárulása alapján kerülhet sor.

  8.     Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségek

  8.1.    Tájékoztatáshoz való jog

  Az Érintett bármikor jogosult tájékoztatást kérni a Szolgáltató által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá – a regisztráció során megadott e-mail cím kivételével – bármikor módosíthatja azokat a Honlapon saját fiókjában.
  Szolgáltató az Érintett kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 25 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.
  Az Érintett bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Szolgáltató munkatársához fordulhat az alább megjelölt elérhetőségeken keresztül.

  8.2.    Érintett kérheti adatainak törlését, helyesbítését, zárolását

  Az Érintett bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni az alább megjelölt elérhetőségek valamelyikén. Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 5 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.
  Az Érintett kérheti továbbá, adatainak zárolását. A Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az Érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.
  A helyesbítésről, a zárolásról és a törlésről az Érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az Érintett jogos érdekét nem sérti.

  Ha a Szolgáltató az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

  8.3.    Érintett tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen

  Az Érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen. Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

  Az Érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:
  Cégnév / Név:    Edinamárk-Cipő Kft.
  Székhely:   1102.Budapest, Kőrösi Csoma S. út 6/b
  Telefon:    +36 1 950-5821
  E-mail:     rendeles@cipoaruhaz.com

  8.4.    Az Érintett az Info.tv., valamint a Polgári Törvénykönyv (1959. évi IV. törvény)     alapján

  1.    Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu ) fordulhat vagy

  2.    Bíróság előtt érvényesítheti jogait.

  Amennyiben az Érintett szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció vagy a megrendelés során harmadik fél adatait adta meg vagy a Honlap használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult az Érintettel szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

  11.    Adatbiztonság

  Szolgáltató kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.

  12.    Egyéb rendelkezések

  Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztató az Érintettek előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően az Érintett a Honlap használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

  Jelen Adatkezelési Tájékoztató [2018.05.24.] napjától érvényes.